Var med oss, stöd Sydasien!

Sydasien nr 2 2018 är ett gratisnummer - beställ gärna ditt ex!
Sydasien nr 2 2018 och andra nummer (från 1977 och framåt) kan beställas för 50 kr per styck inkl frakt. Foto: Omslagsfoto: Julia Wiraeus
Beräknad lästid 2 minuter

Bli medlem i Sydasien – och få två utgåvor i brevlådan. Nu sänker vi medlemsavgiften. Och presenterar samtidigt en nyhet: 2020 ger vi ut ett reportagemagasin och en årsbok.

Sedan 1977 har Tidskriften Sydasien spridit kunskap om länderna i regionen. Tidskriften lever vidare. Nu står vi inför ett nytt årtionde och ser fram emot att fortsätta att bevaka och granska utvecklingen i våra sju länder – Indien, Pakistan, Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Maldiverna och Sri Lanka.

Det är inte svårt att hitta brännande ämnen; effekterna av den pågående klimatförändringen ser vi redan idag och rapporterar om dess följder för människor och miljö. Vi behandlar mänskliga rättigheter, folkliv, kultur, politik, forskning och tar upp ämnen för debatt. Såväl etablerade som nya skribenter och fotografer kommer att synas i Sydasien 2020.

Utgivningen av Sydasien nr 2 2019 fördröjdes, på grund av arbete med överlämning av redaktörskapet och ett projekt kopplat till säkerheten för Sydasien.se. Numret nådde prenumeranterna runt den 10 januari 2020.

Efter nystarten med prenumeranter/medlemmar under 2019 vill vi uppmana fler att slå följe. Under 2020 gör vi två nummer och arbetar under året vidare med att utveckla form och innehåll i såväl tidskriften som på webbplatsen.

Sydasien finns på nätet och som magasin.

Redaktionen ligger sedan december 2019 i Mölndal, närmare bestämt i Kvarnbyn, inrymt i en frilanslokal där vi nyblivna redaktörer smider planer inför 2020.

De senaste åren har Sydasien ordnat events i Stockholm och Lund, samt varit med vid Bokmässan i Göteborg och vid MR-dagarna. Även i år hoppas vi kunna ha minst en sammankomst av något slag där Sydasienvänner kan ses för att umgås och diskutera våra länder (Sydasiens medlemmar bjuds in och får rabatterat pris).

Sydasien Magasin kommer under sensommaren 2020. Vi kan utlova sprakande reportage om aktuella ämnen från alla länder i regionen. Sydasien Årsbok, med texter och analyser om utvecklingen i länderna färdigställs i slutet av året och ges ut vid årsskiftet 2020/2021.

Vad vill du se mer av? Vi ser fram emot att ta del av dina synpunkter, mejla redaktionen@sydasien.se.

Betala in medlemsavgiften 200 kronor (sänkt från 250 kr) via Swish eller plusgiro (se nedan) – och mejla oss samtidigt din adress till info@sydasien.se – så får du magasin och årsbok hemskickade samt inbjudan per mejl till Sydasiens events 2020.

Plusgiro: 795 496-9
Swish: 123 211 2068
Mejl: info@sydasien.se

Välkommen som medlem och ett nytt årtionde med tidskriften Sydasien!

Sydasien nr 1 2018 är ett gratisnummer - beställ gärna ditt ex!
Sydasien nr 1 2018.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiketter: top
Johan Mikaelsson

Johan Mikaelsson är sedan 2020 redaktör för Sydasien. Johan är frilansjournalist och har skrivit och gjort dokumentärfilm om Sri Lanka med särskilt fokus på mänskliga rättigheter. Hans bok ”När de dödar journalister – En personlig skildring av Sri Lanka”, släpptes 2015. Johan började skriva för Sydasien 1997.