Debatt

1 2 14
Traditionell dans i Bhutan, lyckolandet som också har sina mörka sidor


Lyckolandet Bhutan måste frige sina samvetsfångar

Nätverket South Asians for Human Rights (SAHR) uppmanar Bhutans regering att frige politiska fångar. Situationen för bhutaneser som förvisats till Nepal måste också uppmärksammas. Nu är det dags för Bhutans ledare att leva upp till talet om ”lycka”, skriver företrädare för SAHR.

Print Friendly, PDF & Email
Afghaner på flykt i Europa

Inga flyktingar kan skickas till talibanstyret i Afghanistan

Tusentals afghanska flyktingar lever i Sverige utan rättigheter, utan bidrag och utan rätt att försörja sig genom arbete. Samtidigt kan de inte utvisas till talibanernas Afghanistan. Därför bör de ges uppehållstillstånd på grund av praktiska verkställighetshinder, skriver Ingrid Eckerman och Karin Fridell Anter.

Print Friendly, PDF & Email
Daliter i Tamil Nadu

Daliternas försvarare först på plats efter hedersmord

Daliter möter dagligen diskriminering i det indiska samhället. I staden Madurai är 37-årige Muthu är en av dem som dagligen kämpar för att upprätthålla daliters rättigheter. Det här är hans berättelse om hur hedersmord berövar människor den fundamentala rätten till liv.

Print Friendly, PDF & Email
Protest för lvinnors rättigheter

Kamp för att lösa sexualbrott och förändra systemet

Kvinnorättsaktivister bidrar till att allt fler kvinnor känner till sina rättigheter och står upp för dem. Det konstaterar Felicia Gustafsson som gjort praktik på organisationen Evidence i Madurai, Tamil Nadu. Daliter är i högre grad utsatta för sexuellt våld. Nu hörs deras röster allt starkare.

Print Friendly, PDF & Email
1 2 14