Krönika

1 2 35
Restaurang i norra Sri Lanka

Varje resa till Sri Lanka får en alldeles egen karaktär

Alla resor till Sri Lanka får en egen karaktär. Så även den i maj 2024, som präglats av att det gått 15 år sedan inbördeskriget tog slut. I den här krönikan reflekterar Sydasiens redaktör kring sin senaste resa och tidigare resor till ön från 1997 och till idag.

Print Friendly, PDF & Email
Curry and ketchup

Vi sydasiater hänger ihop – med blicken fäst på Sydasien

Vid den senaste resan till Oslo drogs blicken till ”det sydasiatiska”. Så blir det för oss sydasiater, eller Sydasienvänner vart vi än reser. Således även i Oslo där Sydasien givetvis finns representerat genom ambassader – och restauranger.

Print Friendly, PDF & Email
Sydasiens bok 2023 – nu som nyårskalender

Följ Sydasiens nyårskalender – öppna luckor i december

Under december presenterar vi de tio texter som publicerats i vår fortfarande färska bok Sidor av Sydasien – Stad, land och stigar däremellan. Det blir en nyårskalender med luckor att öppna var tredje dag fram till nyårsafton. Samtidigt har vi ett riktigt gott erbjudande – från oss alla till er alla …

Print Friendly, PDF & Email
FInal i Cricket-VM 2023 mellan Indien och Australien.

Indiens lysande stjärna kan spela hem Cricket-VM

Efter veckor fyllda av magi för cricketälskare kryddas det söndagen den 19 november till max när Indien spelar final i VM mot Australien. Matchen på Narendra Modi Stadium i Ahmedabad kommer att ses av över 100 000 åskådare på plats och hundratals miljoner världen över.

Print Friendly, PDF & Email
1 2 35