Föreningens styrelse

Sydasien är en ideell förening som grundades 1977.
Föreningens huvudsyfte är att ge ut nättidskriften SYDASIEN.
Detta är föreningens styrelse.

 

Johanna Sommansson
Johanna Sommansson

Johanna Sommansson var Redaktör för SYDASIEN Tidskrift 2011-2019 och har en mångårig passion för regionen. Hon är utbildad på Stockholms Universitet med BA i Indologi och MSc Socialantropologi. Johanna är inspiratör och föreläsare och specialiserar sig på Indisk kultur, Jämlikhet- HBTQ och Funkis-frågor i region Syd.

Johan Mikaelsson
Johan Mikaelsson

Johan Mikaelsson är en av två redaktörer för SYDASIEN. Johan är frilansjournalist och har skrivit och gjort film om Sri Lanka, med särskilt fokus på mänskliga rättigheter och situationen för journalister i krigets spår. Hans första bok, "När de dödar journalister – En personlig skildring av Sri Lanka", släpptes 2015. Johan började skriva för Sydasien 1997 om Sri Lanka och Andamanerna.

Teresia Borgman
Teresia Borgman

Teresia Borgman är agronom och journalist med intresse för Sydasien. Hon har tidigare varit miljöinformatör för föreningen Svalorna Indien Bangladesh och redaktör för tidningen Skogsaktuellt. Teresia har även studerat tamil vid franska institutet i Pondicherry och Uppsala universitet.

Elsa Termenon
Elsa Termenon

Elsa Termenon är frilansskribent och Indolog med ett hjärta som slår lite extra för Indien. Hon är utbildad Indolog och Civilekonom vid Stockholms Universitet. 2011 publicerade hon studien Cross Cultural Competence – A Key to Business Success in India? De senaste femton åren har hon levt och jobbat i Indien under flera längre perioder men är idag bosatt i Stockholm. elsa@termenon.com

Beat Lindberg
Beat Lindberg

Beat Lindberg är diakonkandidat i Stockholm stift, jobbar med konst och socialt arbete. Beat har en bakgrund inom Miljöpartiet och miljörörelsen.

Henrik Schedin
Henrik Schedin

Henrik Schedin är en av två redaktörer för SYDASIEN. Henrik har en Masterexamen i Globala Studier från Göteborgs universitet i juni 2016 och har sedan tidigare en bakgrund i antropologi och utvecklingsstudier. Han har stöttat den nepalesiska funktionshinderrörelsen sedan 2012, och har ambitionen att fortsätta forska kring funktionshinder och mänskliga rättigheter i Nepal och globala södern.