Reportage

1 2 40
Resenärer vid tågstationen i Gurgaon

Indiens järnvägsnät utnyttjas i handeln med barn

Tusentals barn och ungdomar i Indien försvinner varje år från sina familjer. Många förs bort av människohandlare och sätts på tåg till andra delar av landet. Aktivister efterfrågar insatser, bland annat övervakning av viktiga järnvägsknutar.

Print Friendly, PDF & Email

Lämnade Bangladesh för sin familj – dog på Medelhavet

Migrationen över Medelhavet ökar. Under årets tre första månader har över 30 000 migranter anlänt till Italien och inte sedan 2017 har så många dött på vägen. En stor del av dessa har sitt ursprung i Sydasien, en av dessa var bangladeshiske Al Amin Matubbar. Läs om resan som ledde till hans död.

Print Friendly, PDF & Email
Daliter i Tamil Nadu

Daliternas försvarare först på plats efter hedersmord

Daliter möter dagligen diskriminering i det indiska samhället. I staden Madurai är 37-årige Muthu är en av dem som dagligen kämpar för att upprätthålla daliters rättigheter. Det här är hans berättelse om hur hedersmord berövar människor den fundamentala rätten till liv.

Print Friendly, PDF & Email
Protest för lvinnors rättigheter

Kamp för att lösa sexualbrott och förändra systemet

Kvinnorättsaktivister bidrar till att allt fler kvinnor känner till sina rättigheter och står upp för dem. Det konstaterar Felicia Gustafsson som gjort praktik på organisationen Evidence i Madurai, Tamil Nadu. Daliter är i högre grad utsatta för sexuellt våld. Nu hörs deras röster allt starkare.

Print Friendly, PDF & Email
1 2 40