En redaktör ut, två redaktörer in

Avgående Chefredaktör Johanna Sommansson tillsammans med efterträdarna Johan Mikaelsson och Henrik Schedin (tv). Foto; Robert Larsson

Avgående Chefredaktör Johanna Sommansson tillsammans med efterträdarna Johan Mikaelsson och Henrik Schedin (tv).
Foto: Robert Larsson

Efter nio år som redaktör för SYDASIEN går jag nu vidare mot nya utmaningar. Jag har i perioder önskat att jag kunde dubblera mig själv för att kunna göra tidningen ännu bättre och ännu större. Så det jag gör idag är just det. Dubblerar redaktörerna så det på nytt finns ett Sydasien teamredaktörskap.

Det nya teamet är inte nya utan välkända skribenter för er läsare, Johan Mikaelsson Sri Lanka redaktör och Henrik Schedin, som är specialist på funktionshinderrörelsen i det globala Syd. Deras redaktion finns i Göteborg och på kontoret kan man besöka dem, dricka chai och bläddra i gamla SYDASIEN nummer, vi ses där!

Tack alla läsare och skribenter för den här tiden, utan er och er passion, glädje och kunskap hade jag aldrig kunnat göra tidskriften så stor som idag.

Till Johan och Henrik: Jag tänker att tidskriften SYDASIEN är feminin, jag älskar Sydasien och kommer alltid att göra det. Ta väl hand om henne.

Johanna Sommansson
Johanna Sommansson

Johanna Sommansson var Redaktör för SYDASIEN Tidskrift 2011-2019 och har en mångårig passion för regionen. Hon är utbildad på Stockholms Universitet med BA i Indologi och MSc Socialantropologi. Johanna är inspiratör och föreläsare och specialiserar sig på Indisk kultur, Jämlikhet- HBTQ och Funkis-frågor i region Syd.

2 Kommentarer
  1. Tack för allt Johanna! Det har varit en ära att få ha samarbetat med dig!
    Allt gott,
    Parul