”Nya Sydasien” börjar i nådens år 2021 ta form

Sydasien nr 2 2021 – ”kulturnumret”
Sydasien nr 2 2021: "En timme kultur satt på pränt”. Foto: Sachin Kulsrestha /Shutterstock (Layout: Sydasien)
Beräknad lästid 2 minuter

Sydasien #2 2021 har landat. Här erbjuds ”en timme kultur satt på pränt”. Mycket glädjande är att det varje vecka nu tickar in nya prenumeranter.

Vart är vi på väg? Resan med tidskriften fortsätter och vi har tagit ut en ny färdriktning som vi följer under 2021. Genom årsboken ville vi sammanfatta det gångna året, 2020, som blev pandemins år.

Här är vi nu med andra numret för 2021, där vi utlovar ”en timmes kultur” på 52 sidor. Innehållet kantrar åt Indien, men vi har en bit Pakistan, notismaterial från fler länder och pekar mot Sydasien.se, där det finns mer att hämta.

Mixen i den här skriften kan ses som udda; en spårvagnsresa i Kolkata, mystiska lerskulpturer och skrotig konst av Rahal som inspireras av mytologi, ett kompakt porträtt av rapparen/skådisen Diljit Dosanjh och en intervju med den pakistanska författaren Rumana Husain.

Och så långläsning med Zac O’Yeah och hans sökande efter RK Narayans hittepåort ”Malgudi”, som numera (ska det visa sig) finns på riktigt.

Sydasien nr 2 2021 – inledare
Uppslaget, sidorna 4-5 i färska nr 2 2021, beskriver ”Nya Sydasien” anno 2021. Layout: Sydasien

Omställningen från gamla skolans kvartalstidskrift, där de senaste tre månaderna avhandlades, till något annat, är ett medvetet vägval. Förhoppningen är att omgörningen ska falla i god jord hos er läsare.

Symbiosen mellan nättidskriften där vi publicerar flera artiklar varje vecka och tryckta Sydasien ska också bli än tydligare. I tryck vill vi fokusera på ett specifikt tema i varje utgåva.

I magasinet som vi gör klart i sommar blir det jordbruk och livsmedel på bordet. Senhöstens mindre nummer, i samma format som detta, lär med stor sannolikhet handla om Afghanistan och pressfrihet i regionen. Redaktörerna Johan och Henrik tackar för er uppmärksamhet.

Mer om | Att läsa Sydasien 2021

Läs mer här om hur du prenumererar på Sydasien 2021 eller beställer lösnummer av tryckta Sydasien, med exklusivt material som inte återfinns på Sydasien.se. Precis som andra medier är Sydasien beroende av läsare, prenumeranter och supportrar. Sydasien har under året skickat ut gratisnummer till organisationer och bibliotek för att väcka intresse. Efterfråga gärna Sydasien hos ditt bibliotek, om den inte redan finns där.

Print Friendly, PDF & Email
Redaktionen Sydasien

Sedan 1977 följer Sydasiens redaktion med lika delar hjärna och hjärta regionen Sydasien – länderna Indien, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Afghanistan, Nepal, Bhutan och Maldiverna. Vi befinner oss i nuet, blickar framåt, med historian i minnet.