Sydasien tar lite sommarledigt

Jordgubbar.
Beräknad lästid 1 minut

Kära läsare, Sydasiens redaktion önskar en skön sommar vart ni än befinner er! Jag passar på att tipsa om lite skön sommarläsning innan hängmattan eller utlandssemestern hägrar och datorn förblir avstängd. Trevlig läsning och välkomna tillbaka i augusti!

Att vara ”other” – utanförskap i transsexualitet. Under sommaren har Sydasiens Wilda Nilsson intervjuat journalisten Anders Edgren vars kommande filmprojekt ”The Others” berättar historien om Priya, en hijra från Mumbai. Filmens mål är att bidra till debatten kring transsexualitet, genus och utanförskap genom att gestalta Priya och dela hens berättelse. Läs mer om filmen i intervjun med Anders här.

Bistånd och vardagsliv. Sydasiens Johan Larnefeldt tipsar om läsning inför sommaren i bokrecensionen av Helena Thorfinns roman ”Innan floden tar oss”. Boken är en skönlitterär berättelse som speglar det bangladeshiska samhällets nyanser och även berör den politiska frågan om vilken roll biståndet till Bangladesh egentligen spelar i denna nya värld av famlande diplomater och enorma låglönefabriker. Läs recensionen här.

Feedback till Redaktionen. Alla läsare är välkomna att höra av sig till redaktionen om ni är intresserade av att bidra till tidskriften eller skulle vilja läsa om något specifikt ämne i Sydasien. All feedback är välkommen!

Vi är tillbaka igen den 1 augusti med mer läsning om er favoritregion.

Glad sommar önskar vi på Redaktionen!

Print Friendly, PDF & Email
Johanna Sommansson

Johanna Sommansson var redaktör för Sydasien 2010–2019. Indolog i botten, med BA i Indologi och en MSc i Socialantropologi med flertalet fältarbeten i Indien, Sri Lanka och Nepal. Johanna brinner för mänskliga rättigheter specifikt funktionsrättsfrågor, jämställdhetsfrågor och HBTQIA++ frågor i Sydasien och i Sverige.