Föreningens styrelse

Sydasien är en ideell förening som grundades 1977.
Föreningens huvudsyfte är att ge ut nättidskriften SYDASIEN.
Detta är föreningens styrelse.

 

Johanna Sommansson
Johanna Sommansson

Johanna Sommansson var Redaktör för SYDASIEN Tidskrift 2011-2019 och har en mångårig passion för regionen. Hon är utbildad på Stockholms Universitet med BA i Indologi och MSc Socialantropologi. Johanna är inspiratör och föreläsare och specialiserar sig på Indisk kultur, Jämlikhet- HBTQ och Funkis-frågor i region Syd.

Johan Mikaelsson
Johan Mikaelsson

Johan Mikaelsson är en av två redaktörer för SYDASIEN. Johan är frilansjournalist och har skrivit och gjort film om Sri Lanka, med särskilt fokus på mänskliga rättigheter och situationen för journalister i krigets spår. Hans första bok, "När de dödar journalister – En personlig skildring av Sri Lanka", släpptes 2015. Johan började skriva för Sydasien 1997 om Sri Lanka och Andamanerna.

Teresia Borgman
Teresia Borgman

Teresia Borgman är agronom och journalist med intresse för Sydasien. Hon har tidigare varit miljöinformatör för föreningen Svalorna Indien Bangladesh och redaktör för tidningen Skogsaktuellt. Teresia har även studerat tamil vid franska institutet i Pondicherry och Uppsala universitet.

Elsa Termenon
Elsa Termenon

Elsa Termenon är frilansskribent och Indolog med ett hjärta som slår lite extra för Indien. Hon är utbildad Indolog och Civilekonom vid Stockholms Universitet. 2011 publicerade hon studien Cross Cultural Competence – A Key to Business Success in India? De senaste femton åren har hon levt och jobbat i Indien under flera längre perioder men är idag bosatt i Stockholm. elsa@termenon.com

Beat Lindberg
Beat Lindberg

Beat Lindberg är diakonkandidat i Stockholm stift, jobbar med konst och socialt arbete. Beat har en bakgrund inom Miljöpartiet och miljörörelsen.

Nicklas Sommansson
Nicklas Sommansson

Administratör på Sydasien.

Henrik Schedin
Henrik Schedin

Henrik Schedin är en av två redaktörer för SYDASIEN. Henrik har en Masterexamen i Globala Studier från Göteborgs universitet i juni 2016 och har sedan tidigare en bakgrund i antropologi och utvecklingsstudier. Han har stöttat den nepalesiska funktionshinderrörelsen sedan 2012, och har ambitionen att fortsätta forska kring funktionshinder och mänskliga rättigheter i Nepal och globala södern.

Ali Al-Ahmadi
Ali Al-Ahmadi

Ali Al-Ahmadi är 32 år, han har bott i Texas, Jemen, Ukraina och nu i Sverige. Han brinner för friluftsliv och mänskliga rättigheter. Hans intresse för regionen startade när han va liten och tittade på Bollywood filmer i Jemen, södra Jemen är mycket influerad av indisk kultur och man använde sig av många låneord från hindi. Norra Jemen liknar på många sätt Afghanistan i landskapet och i styre, den centrala regeringen har svag makt och området styrs av klaner.