Sydasiensommar


Foto:

Kära läsare, Sydasiens redaktion önskar en skön sommar vart ni än befinner er! Jag passar på att tipsa om lite skön sommarläsning innan hängmattan eller utlandssemestern hägrar och datorn förblir avstängd. Trevlig läsning och välkomna tillbaka i augusti!

Att vara ”other” – utanförskap i transsexualitet. Under sommaren har Sydasiens Wilda Nilsson intervjuat journalisten Anders Edgren vars kommande filmprojekt ”The Others” berättar historien om Priya, en hijra från Mumbai. Filmens mål är att bidra till debatten kring transsexualitet, genus och utanförskap genom att gestalta Priya och dela hens berättelse. Läs mer om filmen i intervjun med Anders här

Bistånd och vardagsliv. Sydasiens Johan Larnefeldt tipsar om läsning inför sommaren i bokrecensionen av Helena Thorfinns roman ”Innan floden tar oss”. Boken är en skönlitterär berättelse som speglar det bangladeshiska samhällets nyanser och även berör den politiska frågan om vilken roll biståndet till Bangladesh egentligen spelar i denna nya värld av famlande diplomater och enorma låglönefabriker. Läs recensionen här

Feedback till Redaktionen. Alla läsare är välkomma att höra av sig till oss i redaktionen om ni är intresserade av att bidra till tidskriften eller skulle vilja läsa om något specifikt ämne i Sydasien. All feedback är välkommen!

Vi är tillbaka igen 1 augusti med mer läsning om er favoritregion!
Glad sommar önskar vi i Redaktionen

 

Johanna Sommansson
Johanna Sommansson

Johanna Sommansson är Redaktör för SYDASIEN och har en mångårig passion för regionen. Hon är utbildad på Stockholms Universitet med BA i Indologi och MSc Socialantropologi. Johanna har gett ut publikationen Desi Girls - Young Middle Class Girls Constructions and Negotiations of Gender, och dokumentärfilmen Desi Girls med samma tema.

Inga kommentarer än.

Kommentarer är avstängda.